Ζώα και ψυχή σύμφωνα με τον χριστιανισμό και την Ελληνική εθνική θρησκεία. Διαβάστε τι λένε:

Red horse and dog are friends

Η ψυχή των ζώων (προσέξτε, λέει ότι τα ζώα έχουν ψυχή, αλλά τι ψυχή) είναι η ζωή του σώματός τους. Δεν υπάρχει όμως ουσία της ψυχής, είναι μόνο ενέργεια. Πεινούν, πηδούν, χορεύουν, γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από τα ενεργούμενα μέσω του σώματος, γι΄ αυτό και όταν διαλύεται το σώμα, συν διαλύεται και αυτή η ενέργεια μαζί. Είναι μια ενέργεια αυτό. Το λέει και η Αγία Γραφή. Λέει «το αίμα του ζώου ψυχή αυτού εστί».


Σχόλιο δικό μου.
Ευνοείτε ότι για τον χριστιανισμό τα ζώα δεν έχουν ψυχή διότι θα έπρεπε να κριθούν και αυτά την δευτέρα παρουσία.
Εννοείτε ότι ο χριστιανισμός δεν πιστεύει στην αθανασία της ψυχής ούτε για τους ανθρώπους αλλά στον αθάνατο τερματισμό του ατόμου με τη μορφή της ύλης σε παράδεισο ή κόλαση.
Δηλαδή όταν γεννιέται ένας άνθρωπος, ο Γιαχβέ του δίνει ψυχή εκείνη την στιγμή, δεν την είχε από πριν και ούτε μπορεί να συνεχίσει αθάνατα χωρίς να την κλείσει σε παράδεισο ή κόλαση.
Δεν υπάρχει η ψυχή όπως στην Ελληνική κοσμοθεώρηση που υπήρχε και πριν γεννηθούμε και θα υπάρχει και μετά και ότι ο εαυτός μας είναι η ψυχή μας και όχι το άτομο που είμαστε τώρα και μόνο, αλλά και αυτό, ενώ το εγώ στον χριστιανισμό είναι αυτή η παρουσία και με αυτήν την μορφή υπόσχονται αθάνατη διαμονή σε παράδεισο ή κόλαση.
Ανάσταση νεκρών υπόσχονται(ύλη θα αναστήσουν).

Αρα την ψυχή την δίνει ο Γιαχβέ μόνο και μόνο για να έχει κάτι να κρίνει και για να την τιμωρήσει ή όχι μετά, καταλαβαίνετε για τη παράνοια μιλάμε, τα ζώα δεν έχει όρεξη να τα κρίνει και άρα δεν τους δίνει κανονική ψυχή παρά μόνο κάτι σαν μπαταρία, όπως την περιγράφει παραπάνω ο Γρηγόριος αλλά και η αγία τους γραφή. 

Τα ζώα στον χριστιανισμό είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο, θυμάστε παλιά στο δημοτικό, αν είστε της ηλικίας μου, που μας έλεγαν <<τι μας προσφέρει η αγελάδα, τι μας προσφέρει το γαϊδούρι και άλλα>> χριστιανικές διδαχές ήταν.
Ο Ελληνισμός μας λέει ότι όλοι ανεξαιρέτου είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια ΟΥΣΙΑ και ότι τα πάντα έχουν ψυχή.

                                                      Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                      Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.